MONSTRES VALENCIANS EN LA BIBLIOTECA DE FAURA

0
110

La biblioteca està adherida a la campanya “Espanta la por!”

Ajuntament de Faura

La biblioteca de Faura participa en la campanya “Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians”. Les activitats que ha preparat començaran el dijous 25 d’octubre, a les 17 hores, amb l’animació lectora “Els nostres monstres en la cultura popular” a càrrec d’Andana Editorial, que, a partir dels llibres de La Maria no té por i Els amics del Butoni, proposa una divertida activitat d’animació a la lectura per descobrir els espantacriatures valencians una mica oblidats. Activitat per a descobrir lectures molt interessants i ajudar els més menuts a perdre la por.

Seguiran el dilluns 29 i dimarts 30 d’octubre, on, a partir de les 17 hores, es donaran a conéixer alguns contes sobre aquestes espantacriatures, es faran manualitats i jocs on aquestes “terrorífiques” criatures seran les protagonistes. A més, a la biblioteca hi haurà una exposició amb els nostres monstres perquè tota aquella persona que s’aprope els hi puga conéixer independentment de la seua edat.

Aquesta campanya és una iniciativa del Museu Valencià d’Etnologia, en col•laboració amb la sotsdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat Valenciana, i que té com a objectiu principal reivindicar l’existència en l’imaginari valencià de monstres propis com el Butoni, l’Home del Sac, les bruixes, la Tarasca, els donyets o el Drac del Patriarca, així com fomentar la lectura de la literatura popular valenciana on aquests personatges són protagonistes de rondalles i llegendes. És per això que Tots Sants és el moment perfecte per a despertar als monstres que tenim més prop.

23 d’octubre de 2018

Deixar una resposta: