L’expectació de la galotxa s’ha perdut. Sense emoció, l’equip de Quart assegura les semifinals davant l’equip de Faura 70-25

0
460

En una època no molt llunyana, una partida de pilota, modalitat galotxa, entre els equips de Quart i Faura, significava una vesprada d’expectació entre els aficionats de les dues poblacions i aficionats de pobles veïns. Açò contagiava als jugadors i la passió de la rivalitat es traslladava dins del carrer. El carrer s’omplia d’aficionats, la qual cosa es diu “de gom a gom”. En moltíssimes ocasions els jugadors tenien dificultades per a jugar la pilota per la gran quantitat de gent, la qual, dificultava el lliure moviment del jugador a la recerca d’ella. També algun aficionat arribava a la seua casa amb algun senyal de pilota en el seu rostre, amb tanta gent apinyada a algú li ha de tocar el morat.

Ahir van tornar a jugar l’equip de Quart contra el de Faura, en el carrer de Quart. Els de Quart van primers de la classificació, els faltava una victòria per a assegurar jugar les semifinals. Els de Faura van segons, amb el tercer, quart i cinquè a l’aguait, necessiten almenys una victòria per a poder estar entre els quatre primers que són els que juguen les semifinals. Ha aquesta incertesa, afegir-li la rivalitat clàssica del pique entre els pobles de les Valls. Gens de gens, en el bot haurien uns 20 aficionats i en la resta sobre els 30. En la vorera on es col·loca el jutge de línia del quadre del bot, estava més sol que la una. En l’antany, de tanta gent, no sabies ni qui era el jutge. Havien més pilotes que aficionats, trista em va semblar.

En el que a la partida es refereix, poca història va haver-hi. L’equip de Faura va fer el primer joc i va ser en l’única ocasió que va anar per davant en el marcador. Prompte van perdre el bot i, a partir d’aquest moment, sempre van ser a remolc dels de Quart. A açò, afegir que van perdre bastants jocs amb el val a favor, la qual cosa significava que les il·lusions de traure algun resultat positiu s’anaven minant.

En definitiva, l’equip de Quart va ser molt superior al de Faura en totes les fases de la partida, la qual va ser molt tranquil·la. A excepció d’una jugada amb discussió, si va ser bona o dolenta, crec que va ser per a donar-li un poc d’espurna a l’ambient, no per la influència en el marcador.

Amb aquesta victòria de l’equip del Quart per 70 a 25, assegura les semifinals, i l’equip de Faura, ha d’esperar a la pròxima jornada per a seguir entre els quatre equips davanters.

 

Deixar una resposta: