EL QUARTET DE SAXOS PÚRPURA PANSA A LA PLAÇA DE L’HOSTAL DE FAURA

0
289

Faran un recorregut per diferents estils i textures des de Piazzolla a Guillermo Lago.

L’onzena edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés continua el pròxim dissabte 21 de juliol, a les 23 h, amb Púrpura Pansa, un dels quartets de saxos amb major projecció dins del panorama musical espanyol, format per Manuel Romero (saxo soprano), Juanlu Gozálvez (saxo alt), Héctor Andrés (saxo tenor) i Javier Teruel (saxo baríton).

Aquest quartet es caracteritza per un directe imparable capaç de connectar amb tot tipus de públic a l’instant i per un repertori molt atractiu i de gran qualitat amb el qual aconsegueixen sorprendre en tots els seus concerts.

Púrpura Pansa ens oferirà el programa Ciudades, on trobarem músiques de molt diverses textures i de molts variats estils, així com plenes de colors i sensacions. Interpretaran peces de Piazzolla, de Dvorak, de Manuel de Falla, de Pepito Ros i de Guillermo Lago.

Les peces escollides són Close your eyes and listen d’A. Piazzolla, Passaggi de Pepito Ros, The American d’A. Dvorak i La vida breve de Manuel de Falla.

Conclouran amb Ciudades de Guillermo Lago, que per a l’ocasió han escollit cinc fotografies musicals recognoscibles per l’ambient i vagareig temàtic, cultural, folklòric, sentimental, distintes i unides per l’òptica viatgera d’un particular itinerari sonor planificat per Lago. Accents i idiomes traduïts al saxo a través de Montevideo, sinònim de tango, Tokio, enèrgica i exòtica, Sarajevo, ferida per la guerra de Bòsnia, Köln, eterna i nostàlgica, i finalitzant amb la capital d’Etiòpia Addis Abeba, somiada, salvatge i africana des d’una òptica europea.

El Cicle de música abaixarà el teló l’espectacle Enoch Arden, el dissabte 28 de juliol. Aquest muntatge, que té com a fil vertebrador el poema simfònic de Richard Strauss per al poeta Tennyson, narra una sorprenent història d’amor, a través de la narració de Rosana Pastor, que també és la directora, del virtuosisme d’Óscar Olivier al piano, per la veu del baríton Vicent Antequera, i per la dramatúrgia de Manuel Molins.

16 de juliol de 2018

Deixar una resposta: