Tal com mana la tradició, les festes de 2018, no tenen festers, apareixeran rescatadors en Benifairó i Quart de les Valls

0
1133

Els ajuntaments demanen la col·laboració dels veïns per a organitzar els actes festius de 2018 davant la falta de festers

Benifairó de les Valls i Quart de les Valls s’han quedat sense festers per a l’any que ve. Per això demanen la col·laboració dels veïns per a organitzar els actes festius de 2018.

En el cas de Benifairó, els nascuts l’any 1997 no han format grup per a organitzar els actes festius de 2018 tal com mana la tradició. Però la voluntat dels veïns que han eixit al rescat de les festes impedirà que l’Ajuntament s’haja de fer càrrec en solitari de la programació.

Després de conèixer la situació va ser el Consistori qui va convocar una reunió per a informar als veïns de la falta de festers. Una trobada a la qual van assistir una trentena de veïns preocupats per la problemàtica. En la reunió, l’Ajuntament va oferir dues possibilitats: que fóra la pròpia institució local la que organitzara les festes o cercar voluntaris per a aquesta tasca. I ha triomfat aquesta última proposta gràcies a la voluntat de nombrosos veïns que s’han mostrat interessats a participar en les festes de l’any que ve. “Ja comptem amb gent de totes les edats que s’han prestat per a organitzar i participar en els actes festius de 2018”, ha destacat l’alcalde de Benifairó de les Valls, Toni Sanfrancisco.

No obstant açò, l’equip de govern ha decidit no posar límit al nombre de persones i ha obert un termini de 15 dies perquè tots els veïns que ho desitgen puguen inscriure’s per a realitzar el programa i participar en els actes religiosos.“Totes les veïnes i veïns de Benifairó tenen el mateix dret de pertànyer al grup de festeres i festers de 2018. Així, podran participar persones individuals o colles. Alguns ja hauran sigut festers quan els tocava i altres no. Gent nascuda al poble i altra no. Estaran els que sols vulguen vestir-se a la baixà i a les processons. I els que voldran participar en tots els actes”, afirmen des de l’equip de govern. Els interessats tenen fins el 15 d’octubre per apuntar-se.

Seguir llegint què farà Quart

elperiodicodeaqui.com

Deixar una resposta: