Santa Cecilia de Faura, amb dotze joves més i, Vicent Serra, tot història, es jubila

0
661

El cap de setmana recentment acabat, la Societat Joventut Musical de Faura, va celebrar la festa anual en commemoració a la patrona dels músics Santa Cecilia.

L’acte ha consistit a dedicar-li un concert, però abans, la gran il·lusió dels alumnes de música, pares i més d’un avi, veure el dia i el moment, que la Societat Joventut Musical de Faura, amb una cercavila solemne pels carrers, s’acosta, tota majestuosa, a les seues cases per a arreplegar-los en un protocol de senyal, el qual significa que, a partir d’aqueix moment, entren a formar part de la història de la Societat Joventut Musical de Faura. L’emoció és palpable, alguna llàgrima flueix per les galtes plenes de rímel. La veritat, moment molt emotiu i ple d’emoció abans d’iniciar el concert.

Abans d’arribar al concert no puc deixar passar per alt una anècdota, Rosa Badía, portadora titular de la bandera de la Societat Joventut Musical de Faura, per qüestions personals no podia portar-la. Via urgència, li criden a Paco Badía, figura de tot terreny. Problema, cap, Paco diu que allí estarà. Mira el seu armari i l’únic vestit que, per color i per tot, identic a la resta de músics, va ser el de casar-se. 21 anys feia d’açò. Està fet un dandi, després de tants anys, com un guant li venia. Només planxar la camisa necessitava. Com a experiència en banderes, cap, però va fer la mili d’oficial de la Brigada d’Honor, portava un sable. M’explicava que -la sensació experimentada en arreplegar a xiquets va ser molt bonica i plena d’alegria. Encara que, no es va resistir, els va posar ordre en la fila.

El programa del concert va ser el següent:

CENTENARI MUSICAL. PD

OF CASTLES AND LEGENDS

SAGA CANDIDA

A LA LLUNA DE VALÈNCIA

THE VALENCIAN WIDOW. Suit

Ramón García i Soler

Thomas Doss

Bert Appermont

Miguel Asins Arbó

Aram Khachaturian

 

L’Auditori es va omplir fins a les banderes, gent en l’escala hi havia, no veien però escoltaven.

Cal dir que l’acte del concert va ser molt emotiu, no solament pels dotze nous components de la Societat Joventut Musical de Faura, també per l’homenatge que li van rendir a Vicent Serra, 58 anys com a músic de la Societat Joventut Musical de Faura, tota una vida de dedicació a ella. Fina Gómez, com a presidenta de la societat, li va fer lliurament d’un record que, segur, guardarà en el seu cor. Vicent Serra, ha decidit jubilar-se de músic.

En finalitzar el concert, un sopar de germanor, on directives de la Societat i Escola, músics, pares i avis, van gaudir de la gastronomia i de la tertúlia. Bé, també el matrimoni Taboll, allí va estar amenitzant, amb la seua melòdica veu i saxo, el final de la festa.

El diumenge se li va fer la missa a Santa Cecilia i, en finalitzar, el menjar de la Societat. Cal dir que Santa Cecilia no va poder menjar, es va anar a descansar, la migdiada la necessitava. Contenta ella amb la festa, va arribar al musical, li van donar cinc voltes d’alegria; ja no està per a aquests trots.

Deixar una resposta: