PROPOSTES DE JUNTS PER FAURA EN EL PLE DE MAIG-2017

0
568

Nota de Premsa de Junts per Faura

A PROPOSTA DE JUNTS PER FAURA, EL PLE ES POSICIONA A FAVOR DE LES ESMENES ALS PGE PER MILLORAR LES INVERSIONS AL PAÍS VALENCIÀ

El grup municipal Junts per Faura va portar diverses mocions al Ple de l’Ajuntament del passat dilluns 29 de maig. Moltes d’aquestes abordaven la problemàtica derivada dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), que el govern de Rajoy aprovarà en les properes setmanes.

En aquest sentit, el portaveu municipal de la coalició valencianista Domènec Garcia  va manifestar: “Aquests PGE són un insult al País Valencià. Si ja érem un dels territoris més maltractats fiscalment per l’Estat espanyol, ara, amb una reducció de les inversions de més d’un 30%, l’Estat ofega les nostres administracions i el nostre escàs autogovern de manera intolerable”. Garcia ha celebrat haver propiciat l’acord perquè els grups representats a l’Ajuntament de Faura reclamen als seus diputats a Madrid que voten a favor de les esmenes que partits com Esquerra Republicana i Compromís han presentat a Madrid. De fet, algunes d’aquestes esmenes, com ara la petició d’un Casal Jove municipal, han estat tramitades directament des de Junts per Faura.

Igualment, seguint amb la llei de PGE, Junts per Faura va veure aprovada una moció d’adhesió a la manifestació unitària que diferents col·lectius, sindicats i personalitats de la societat civil valenciana han convocat per al proper 10 de Juny, de rebuig als PGE i per demanar una hisenda fiscal pròpia. La moció va ser aprovada per unanimitat amb algunes matisacions del grup del govern.

D’altra banda, la coalició que integren Compromís i Esquerra Republicana va aconseguir que s’aprovara una moció instant al canvi de denominació de l’Ajuntament per Casa de la Vila i la d’Alcalde o Alcaldessa per Batle o Batlessa, recuperant així dos termes que s’usaven a casa nostra abans de l’abolició dels Furs valencians per Felip v.

Finalment, cal destacar la iniciativa del grup valencianista per instar la Conselleria d’Educació a contemplar les actuacions necessàries i acords perquè el Conservatori de grau Mitjà Joaquin Rodrigo de Sagunt passe a formar part de la xarxa pública de conservatoris de la Generalitat Valenciana.

Deixar una resposta: