L’arquebisbe de València, cardenal Antonio Cañizares, visita la localitat de Benavites amb polèmica

0
1730

Avui dia 10 de maig de 2017 L’arquebisbe de València, cardenal Antonio Cañizares, ha visitat la localitat de Benavites.

Benavites és una població d’uns 650 habitants i la tranquil·litat en els seus carrers, es respira diàriament. Arribe a Benavites amb la intenció de veure la rebuda de l’arquebisbe, els carrers tranquils, com sempre. Només un detall alçava uns pocs decibels, dues parades de venda ambulant al costat del casino.

Dins de la pau reinant arribe a la plaça de l’església abans de l’hora prevista de l’arribada del cardenal, pensava que estaria sol. No ha sigut així, amb silenci espiritual, amb notes de murmuri, en la porta de l’església, estaven els feligresos amb el capellà de Benavites, Francisco Llorens, per a donar-li la benvinguda al cardenal.

Jesus-1No estaven sols, els acompanyava, el sempre feligrès i cronista oficial de Benavites Jesús Peñarrocha. Amb el mateix silenci espiritual que la resta de feligresos, no estava resant els mateixos resos, entre les seues mans portava una pancarta de protesta en contra del capellà Francisco Llorens que deia: EL BON PASTOR HA DE FER OLOR D’OVELLA, LES CUIDA, LES ATÉN I NO LES MARGINA NI LES INSULTA (Papa Francisco) – (L’honor és patrimoni de l’ànima i l’ànima solament és de Déu) SENYOR CARDENAL IMPLORE LA SEUA PROTECCIÓ I EMPARE. Francisco, el capellà, comenta que -són ganes de protagonisme, és ell solament contra tots, ni representa la veu de la parròquia ni la del poble.

A tot açò, les campanes, inicien el seu volteig a la seua màxima expressió i alegria, havia arribat el cardenal amb el seu cotxe negre, conduït pel seu xofer.

El capellà Francisco, li va presentant, un a un, els feligresos. Aquests, alguns emocionats, li donen les gràcies per venir. Un feligrès li comenta que és molt major i no li queda molta vida, el cardenal li respon –no es preocupe, en el cel seguirà complint anys. Com a curiositat, una feligresa, després de besar-li la mà, ho convida al fet que vinga al bou de Benavites, la veritat es que la seva capa també es roja. Jesús Peñarrocha, se li acosta i li fa lliurament d’un document, no sé què pot dir. El cardenal se’l posa en la seua butxaca i diu: -anem a orar, i tots entren a l’església.

Cal destacar que, la corporació de Benavites, no estava present en la rebuda ni ho esperava en la casa Consistorial. La resta de poblacions de les Valls, sembla ser que, les seues corporacions, aprofitaran la visita per a resar amb el cardenal.

De l’església es van anar a visitar als malalts que es troben en les seues cases particulars.

Jesus-7 Jesus-9
Jesus-5 Jesus-4
Jesus-10 Jesus-6
Jesus-3 Jesus-2

Deixar una resposta: