L’AJUNTAMENT DE FAURA APROVA DEMANAR UN FINANÇAMENT JUST PER A LA COMUNITAT

0
337

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Faura

Es reclamarà al Govern Central una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic

La Junta de Govern Local ha acordat instar al Govern Central a realitzar una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians i valencianes disposar dels recursos suficients per a poder gaudir d’uns serveis públics de qualitat. Així es va decidir en la sessió celebrada el passat 26 de juny, on també es va aprovar instar al Govern de l’Estat a què les inversions territorialitzades es facen conforme al pes poblacional i altres criteris, com la disparitat, la insularitat, o la renda per càpita.

L’objectiu d’aconseguir un finançament just per a la Comunitat Valenciana també passarà per treballar, de manera coordinada amb la resta de grups polítics valencians, per a arribar a un consens que permeta traslladar l’Agenda Valenciana als Pressupostos Generals de l’Estat, mitjançant esmenes que garantisquen un tractament just per als valencians.

A més s’ha aprovat l’impuls i foment de jornades, reunions, etc. sobre la necessitat d’esta reforma del sistema de finançament, així com l’elaboració de cartells o altres materials publicitaris fent ús del lema «Per un finançament just».

El Govern local traslladarà aquest acord a la Presidència de la Generalitat Valenciana, a les Corts Valencianes i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, perquè li faciliten els materials que editen o els acords que puguen prendre a favor de la reforma del sistema de finançament.

L’Ajuntament ha mostrat, en reiterades vegades, la seua preocupació per millorar el finançament autonòmic, a través d’acords per Junta de Govern o pel Ple, com són l’adhesió a la campanya de la FVMP de denúncia del doble infrafinançament, al Manifest de la Generalitat Valenciana “Per un finançament just”  i a la mobilització contra els Pressupostos Generals convocada per al 10 de juny.

7 de juliol de 2017

 

 

Deixar una resposta: