JUNTS PER FAURA ACONSEGUEIX QUE S’APROVEN DUES MOCIONS REFERIDES A L’ÚS I LA PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ

0
406

Comunicat de premsa del grup polític Junts per Faura 

La coalició valencianista Junts per Faura, formada per les agrupacions locals de Compromís i ERPV, va veure aprovades al Ple de l’Ajuntament del passat dilluns dues mocions referides a l’ús i l’impuls del valencià.

En la primera, a instàncies d’un projecte de la Plataforma per la Llengua, es demanava potenciar i donar suport a la promoció del cinema en valencià, tant en doblatge com en versió original, i promocionar-lo en les activitats que organitze l’Ajuntament tant com siga possible. La moció va resultar aprovada per unanimitat. La segona iniciativa del grup valencianista, aprovada amb l’abstenció del PP, va plantejar el rebuig de l’Ajuntament al recurs del govern espanyol contra el decret de la Generalitat sobre l’ús del valencià a les administracions del País Valencià.

D’altra banda, Junts per Faura va vore com el PSOE i el PP feien front comú en contra d’una moció de la formació d’esquerres referida als drets històrics, socials i nacionals del País Valencià. La iniciativa demanava que els valencians puguem disposar dels recursos que generem, per posar fi d’una vegada a l’espoli fiscal a què ens condemna Madrid.

A més, en paraules de Domènec Garcia, portaveu valencianista, s’exigien mesures per “actuar contra la constant discriminació que patim els valencianoparlants, sobretot per part de l’administració general de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, s’instava a reforçar l’ensenyament plenament en valencià i l’ús preeminent del valencià, com a llengua històrica que ens identifica com a poble diferenciat, per tal de compensar “segles d’imposicions i prohibicions de la llengua del poble valencià”, ha conclòs Garcia  .

Finalment, l’equip de govern del PSOE va portar diverses mocions al Ple que obtingueren el suport de Junts per Faura. No obstant això, en una proposta sobre el servei d’aigua potable, encaminada a trobar una solució d’àmbit comarcal a la privatització de l’aigua, la formació integrada per ERPV i Compromís va inisitir en una pregunta feta ja en febrer de 2015.

En aquell moment, responent a les queixes del veïnat, es va instar l’equip de govern i l’Alcalde a informar sobre quina penalització contempla la clàusula del contracte amb Aigües de València per a remunicipalitzar el servei. O siga, quin seria el cost que hauríem de pagar els ciutadans en cas de desprivatitzar i recuperar el servei públic, com presumptament pretenia la moció socialista. La pregunta no va tenir resposta.

Deixar una resposta: