Benavites celebra les II Jornades sobre Benicalaf amb ponències, una ruta, tallers i un concurs de dibuix

0
575

Els actes es desenvoluparan el divendres 5 i el dissabte 6 de maig i inclouen el tradicional esmorzar popular en l’entorn de l’església

L’Ajuntament de Benavites celebra les II Jornades de Benicalaf. Una iniciativa amb la qual el Consistori i la Associació d’Amics de Benicalaf, l’Associació de Turisme Rural Vall de Segó i el Centre Excursionista Vall de Segó reivindiquen la posada en valor d’aquest monument.

Les activitats es desenvoluparan el divendres 5 i el dissabte 6 de maig. El divendres s’inauguraran les jornades a les 17:30 hores en la casa consistorial de Benavites. La primera ponència serà a les 17:45 hores a càrrec del vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València baix el títol ‘El sistema de regadiu històric valencià i la seua importància en la Vall de Va segar’.

A les 18:30 hores serà el torn del cronista oficial d’Estivella i coordinador del Grup de Cronistes del Camp de Morvedre, Lluís Mesa, que parlarà sobre ‘La Vall de Segó: passat i present’.

A les 19:15 hores es farà una pausa-cafè, i a les 19:30 hores continuaran les ponències amb ‘El procés d’annexió de Benicalaf a Benevites’, a càrrec de Jesús Peñarrocha, cronista oficial de Benevites.

L’arquitecte responsable del projecte de restauració de l’Església de Benicalaf, Josep Pardo, tancarà les ponències a les 20:15 hores amb una explicació de l’obra que s’ha dut a terme a la façana de l’església baix el títol ‘La portada de l’Església de Benicalaf, un ordre arquitectònic del segle XVII’.

Les jornades continuaran el dissabte 6 de maig, a les 10 hores, amb una ruta guiada pel patrimoni de la localitat. L’eixida es farà des de la plaça de l’Ajuntament de Benavites i la visita anirà cap a l’església de Sant Jaume de Benicalaf.

A partir de les 10:30 hores hi haurà activitats lúdiques entorn de l’església de Sant Jaume de Benicalaf. A més, s’oferiran tallers sobre aprenent de mosaiquero a la manera dels romans i decoració de taulells, així com un concurs de dibuix infantil. Com a colofó a les jornades sobre el poblat de Benicalaf es farà el tradicional esmorzar popular en l’entorn de l’església.

La mateixa setmana de les jornades està previst emetre en la Torre un programa de Radio Vall de Segó en el qual participaran diferents persones que donaran la seua visió sobre Benicalaf i la importància que té el seu patrimoni.

Seguir llegint…

ELPERIODICODEAQUI

Deixar una resposta: