4º Espai de Lliure Opinió – “FEMINISME I IGUALTAT”

0
570
“Yo no deseo que las mujeres tengan poder sobre los hombres, sino sobre ellas mismas” Mary Wollstonecraft  (1792)
Per a parlar avui de feminisme i igualtat comptem amb dues convidades d’excepció:
· Elvira Bonanad: Regidora d’igualtat de l’Ajuntament de Faura
· Isabel Cercenado: Coordinadora feminista del Camp de Morvedre

 

                                                                                          
El passat 28 de març, el Ministeri d’Igualtat va llançar una campanya contra la violència de gènere enfocada especialment als joves. Un estudi revelava que un de cada tres joves, d’entre catorze i vint-i-nou anys, consideren adequades les situacions de control dins de la parella.

 

En conèixer la notícia, el primer que vaig pensar va ser, vaja, la societat va avançant, però sembla que el masclisme segueix arrelat fortament en ella. Un masclisme actual, o actualitzat, el masclisme tres punt zero, que t’obliga a donar les contrasenyes de les teues xarxes socials, a portar sempre encès el geolocalitzador del teu mòbil, o que simplement per amor a la teua parella, t’obliga a ensenyar-li les teues converses en diferents xats que hagueren de ser privats.

 

Tirant una rapidíssima ullada a la història, podem veure el masclisme al llarg de tota la nostra existència. Els primers éssers humans que van compartir un lloc comú per a viure van organitzar les tasques pròpies de la seua societat per sexes. Sembla que els homes s’ocupaven de la caça mentre que les dones ho feien de la recol·lecció. Aquest fet és vist per alguns estudiosos com el primer símptoma de masclisme, com un masclisme primitiu, mentre per a uns altres no és més que un exemple primerenc de col·laboracionisme social.

 

En l’antiga Grècia, bressol de la democràcia moderna, les dones no tenien permès participar en la política, en la cultura romana, excepte honroses excepcions, la dona era propietat del seu marit, i en la nostra cultura cristiana, de sobres és conegut que la dona tampoc ix ben parada…

 

Som masclistes per naturalesa? És el masclisme intrínsec a l’ésser humà? Què és la igualtat de gènere? Què és el feminisme? Convindria avançar cap a un tipus de societat feminista? Com?

 

Amb anim d’aprendre comença el quart programa de “espai de lliure opinió en ràdio Vall de Segó”. Avui parlem de Feminisme i Igualtat.

Deixar una resposta: